Förskola

Allmänt

Activity village_safeActivity Village ”offers teachers, parents and children from all over the world well over 10,000 pages of free children’s activities – simply look around, enjoy, and print! We cover many popular children’s topics, the main holidays of the year and the seasons too”
Lekarkivet_safeLekarkivet ”Din lekplats på nätet med över 500 olika lekar och aktiviteter för alla åldrar och tillfällen.”

 

Made_by_Joel_safeMade by Joel - idéer, mallar mm från 1 år

 

Activity village_safeRäkna och färglägg Maths Facts Colouring Pages  från Activity Village

 


Appar och spel

91 appar för förskolan Blogginlägg den 5/2 2013 från IKTSIDAN. En sammanställning av appar för förskolan kategoriserade utifrån mål i Lpfö98.
Barnbibblan.se Interaktivt. Spel, ramsor och mer för barn.
Elevspel.se – matematik ”Spel som lär dig siffror och att räkna. Öva upp den grundläggande taluppfattningen med en abakus eller öva på de fyra räknesätten. Du lär dig matematik genom lek i dessa spel. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Matematik. Spelen passar förskolan, grundskolan och ändå upp till gymnasiet. Sortera på hur populär spelen är, hur nya de är eller efter namn.”
 Skolappar.nu  Appar för lärande. Recenserade av lärare. Alltid utan kostnad.

Bloggar

Forskoleburken_safeFörskoleburken ”En blogg med gratis material, inspiration och länkar till sådant som berör förädrar och pedagoger inom skola och förskola.”

 

Forskolan i fokus_safeFörskolan i fokus skrivs av Christel ”En kreativ och engagerad förskollärare som brinner för utvecklingsarbete och har en tjänst i kommunen som pedagogisk handledare.”
The Imgaination Tree_safeThe Imagination Tree tips och aktiviteter för barn i förskoleålder och tidigare skolår.

 

Böcker mm.

Arbetshandledningar för pedagoger till böcker från Alvina förlag (gratis) ”Till flera av Alvina förlags böcker finns arbetshandledningar för pedagoger att ladda ner gratis.”
Barnens bibliotek ”Barnens bibliotek är en sajt för barn. Andra är förstås också välkomna. Till exempel alla som jobbar ihop med barn. Vi finns bara på Internet. Du kan inte gå till Barnens bibliotek och låna böcker. Vi säljer inga böcker men har e-böcker att låna ut.”
Flanosaga om hongsbin
Tove Jansson läser Den farliga resan ”I morse var Susanna på fasansfullt humör. Hon grälade på katten det är ju så man gör…” Bilderboken Den farliga resan (1977) blev Tove Janssons sista bok om mumintrollen.”
Tove Jansson läser Småtrollen och den stora översvämningen ”Småtrollen och den stora översvämningen är den första boken om mumintrollen. Tove Jansson läser här hela boken där Muminpappan har försvunnit i en jakt på ett hem. Muminmamman och Mumintrollet ger sig ut för att söka efter honom.”
Tove Jansson läser Trollvinter i sin helhet ”Mumindalen om vintern är kall, tyst och skrämmande. Utan sin familj och vänner tvingas Mumintrollet mogna och bli mer självständig. Här får vi höra hela Trollvinter i Tove Janssons egen uppläsning.”
Tove Jansson läser Vem ska trösta Knyttet? ” ‘Det var en gång ett litet knytt som bodde, alldeles ensam i ett ensamt hus.” Tove Janssons Vem ska trösta knyttet öppnar tårkanalerna på de flesta. Här får du höra hela berättelsen i Tove Janssons uppläsning.”
Material till klassiska sagor från Early Learning HQ  figurer för lek kring klassiska sagor. Klistra till exempel upp figurerna på glasspinnar.

Instruktioner och recept

Cinnamon Play Dough Cookies. Inspirerande lek från The Imagination Tree
Hemgjord fingerfärg från Förskoleburken
Pappersbåt med tvålmotor från Tekniska Museet, Knep och Knåp. ”Här har vi samlat teknikpyssel och naturvetenskapliga experiment som du kan göra hemma eller i skolan.”
Rimfiskar  ungefär som rim-memory från Förskoleburken
Vad kan man göra av toarullar? från Förskoleburken

Musik

Barnvisor  Birgitta Bäckströms hemsida. ”Här kan du lyssna på många av mina visor som är gjorda för barn, som handlar om barn och som sjungs av barn.”
Radioapans knattekanal ”Radioapans knattekanal är Sveriges Radios webbradiokanal för barn. Vi spelar ny barnmusik blandat med sånger, barnpop och visor från alla tider. Och det är Radioapan som pratar mellan låtarna. Alla dagar från klockan sex på morgonen till klockan åtta på kvällen. Hemligt bra!”