Lärarbloggar mm.

Välkommen till bloggar på Pedagog Dalarna

Bloggar från regionen

Biblioteket IKT_safeBibliotket IKT  ”Intresserad av hur man kan använda digitala verktyg i arbetet och hur jag kan utveckla det digitala biblioteket.”
Fiskevanner_safeFiskevänner ”Här kommer du kunna läsa om olika drag och hur man fiskar. Vi hoppas att du kommer vilja läsa en och annan fiskehistoria också. Vi som byggt den här webbplatsen är 2 elever som går i årskurs 4 på Insjöns skola och är intresserade av fiske.” Skrivs av Angelo, Viktor och Rosie.

 

Flippa skolbiblioteket_safeFlippaSkolbibliotket ”I den här bloggen hittar du länkar till filmer, keynotes, pdf:er och webbsidor  om informationssökning, källkritik och Upphovsrätt.”
Marie Linder_safeI’m All For IT Marie Linders Blogg. Marie Linder arbetar på Pedagogiskt utvecklingscentrum (PUD) vid Högskolan Dalarna, ”främst med skolutvecklingsfrågor med inriktning på användandet av digitala verktyg i undervisningssammanhang.”

 

IKTsidan_safeIKTsidan är en blogg av speclärare med tips på appar, verktyg mm. ”Jag som skriver på IKTsidan heter Tove Andersson…Jag tror på Lust, Motivation och Lärande. ”
Interaktiva skrivtavlor_safeInteraktiva skrivtavlor ”Tips, idéer och inspiration för att använda datorn i undervisningen” av  Eva Magnusson.
Jan Svardhage_safeIT & Etik av Jan Svärdhagen som ”arbetar med skolutvecklingsfrågor och i synnerhet med IT relaterade sådana.” och ”är ansvarig för … NGL-skolcentrum vid högskolan Dalarna” Nutida verktyg i skolan av Eva Magnusson. Här hittar du länkar, artiklar, info  och länkar om appar, androidtips och appar för elever i behov av särskilt stöd.Michel Haglöf  ”Grundskollärare 1-7 Svenska, SO och engelska sedan 1996. Arbetar på Sätra Skola, Sandviken som klasslärare i Åk 6… Använder mig mycket av metoden Storyline och av IKT i undervisningen.”Ullis skolsida ”No, teknik och historia för åk 4-6″
Aaserier_safeasaoleEtt åseri är en text skriven av Åsa, men i övrigt kan åserier vara väldigt olika, både till sin utformning och innehåll. Åseriet kunde kanske kallas kåseri, om inte författaren varit Åsa. Åseriet är en tanke, en mening eller en uppdiktad historia, ett minne från en svunnen tid eller en plan över en önskvärd framtid. Men minst lika ofta är åseriet en dikt eller en alliteration som kommenterar något. Åserierna är sinsemellan olika, men de är alla numrerade.”
Ullis skolsidaUllis skolsida_safe

 

Skolafalun_safeSkolafalun.se ”en portal för pedagogiska bloggar i Falu Kommun. Här finner du många olika varianter av bloggar – alltifrån klassbloggar och skolbloggar till skoltidningar.”

 

…mm från regionen

Digital kompetens_safeDigital kompetens (Scoop-it)En sammanställning av artiklar som handlar om digital kompetens i skolan av Jaakko Hurri.

 

Bloggar från andra regioner

Charlotte Wastesons Bollplank_safeCharlotta Wastesons Bollplank – ”En gymnasielärares funderingar…jag arbetar som gymnasielärare i svenska och historia på Österlengymnasiet i Simrishamn. På den här bloggen skriver jag om IKT, artiklar, böcker och pedagogiska frågor i min vardag”

 

Edward Jensinger_safeEdward och skolutvecklingen Skrivs av Edward Jensinger ”på Skol- och Fritidsförvaltningen…”

 

Forskolan i fokus_safeFörskolan i fokus skrivs av Christel ”En kreativ och engagerad förskollärare som brinner för utvecklingsarbete och har en tjänst i kommunen som pedagogisk handledare.”
Forskoleburken_safeFörskoleburken ”En blogg med gratis material, inspiration och länkar till sådant som berör förädrar och pedagoger inom skola och förskola.”

 

IKT fritids_safeiktfritids.blogg.se ”I den här bloggen kan du följa vårt arbete med IKT på fritidshemmet med värdegrundsarbete som fokus. Vi som arbetar och skriver heter Linnea Malmsten, lärare och Stina Hedlund, fritidspedagog.”

 

ITmamman_safeIT-mamman”Här på bloggen IT-mamman hoppas jag kunna inspirera och tipsa om guldgruvor inom IT för skolan. Och visa på att det inte behöver vara så svårt. För att eleverna ska kunna göra samma saker hemma som i skolan, testar jag (nästan) bara webbaserade program som är gratis.”

 

LekMiT_safeLekMIT ”LekMiT är initierat av CMiT och det är ett auktoriserat projekt godkänt av ledningsgruppen (inom barn & utbildning i Piteå kommun) som under pilotåret 2012 är riktat mot förskolan, och 2013 omfattas även förskoleklassernas pedagoger.”

 

Lararforbundet_safeLärarbloggar -  ”Följ bloggar från medlemmar och avdelningar i Lärarförbundet över hela landet.”

 

Lararnas riksforbund_safeLärarnas Riksförbund bloggar- tankar och reflektioner om skolan. ”Tankar om skolan i media av Zoran Alagic/ Det öppna klassrummet om hbtq i skolan och klassrummet/ Välkommen till verkligheten Magnus Blixt/ Forskarbloggen Tankar om forskningen i skolan” och fler

 

Mickekring.se_safeMickekring”Syftet med denna sajt är att fungera som dokumentation och bollplank för mig, men även för att förhoppningsvis kunna sprida lite ljus över hur jag jobbar och de lösningar som jag väljer, om någon skulle vara intresserad.” – Micke Kring, IT-pedagog

 

Pedagogstockholm_safePedagogStockholm ”Här bloggar lärare i Stockholm om skolliv, lärarvardag och pedagogik med både humor och allvar. Att blogga är att kommunicera. Här kan du träffa nya vänner och diskutera med kollegor. Läs, inspireras och kommentera!”

 

Skollyftet_safeSkollyftet ”Skollyftet är en samlingsplats för lärare och andra som verkar i, och för, skolan och förskolan… Tusentals lärare med olika bakgrunder, kompetenser och erfarenheter finns idag samlade i det utvidgade kollegiet, dvs nätverket av lärare i sociala medier, där Skollyftet är en av samlingsplatserna för lärarnas informella lärande.”

 

Skolspanarna_safeSkolspanarna ”Skola, digitala verktyg och lite annat”  skrivs av Hans Wågbrant  ”IKT-pedagog i Ödeshögs kommun med intresse för skolutveckling, samhälle, och media” och ”Johan Fång. Lärare i svenska och engelska på Lysingskolan, Ödeshög. ”

 

Uggleblogg_safeUggleblogg ”I Uggleblogg samlar jag resurser, webbplatser, program och idéer som jag tror kan vara till glädje i skolan.” – Åsa Kronkvist

 

Mittuniversitet_safeMittuniversitetets forskarblogg  Här bloggar forskare från Mittuniversitetet. Läs om deras tankar och  funderingar.

 

 

Bloggar på Engelska

Free Technology for Teachers_Richard Byrne_safeFree Technology for Teachers written by Richard Byrne. ”The purpose of this site is to share information about free resources that teachers can use in their classrooms.”

 

The Imgaination Tree_safeThe Imagination Tree by Anna ”a primary school teacher from the UK with a specialism in early years education and art. I taught for nearly 10 years in a large inner-city primary school as the head of early years and art and was a lead early years teacher for the local borough.”

 

Library Stuff_safeLibrary Stuff ”The library weblog dedicated to resources for keeping current and professional development”