Svensk skola – något att vara stolt över!

By | 4 december, 2014

Du har väl inte missat den uppmärksamhet vår kollega Göran Morén fått kring sin debattartikel om den positiva uppfattning våra internationella utbytesstudenter har av svensk skola?  Femton europeiska studenter har gjort fältarbeten på skolor runt om i regionen och de är mycket imponerade av vad de har sett. En sak som har imponerat på studenterna är förhållningssättet mellan lärare och elev. De har förvånats över hur eleverna är engagerade i sitt arbete trots att läraren inte står bakom ryggen på dem och de är imponerade av det sätt på vilket lärare månar om och visar tillit till sina elever. Här kan du läsa Görans debattartikel i Dalarnas tidningar.  Och här kan du lyssna på radioinslaget ”Studenter ger positiv bild av det svenska skolsystemet”. Härligt med inslag som kan nyansera den övervägande negativa bild medierna har valt att skapa av skolan.

Göran Morén

Göran Morén i Högskolans bibliotek.

Dela gärna själv med dig av positiva skolberättelser. Skicka in din story till oss, gärna med bild, så publicerar vi. (Marie Linder, mali@du.se)