Dags för en ny termin.

By | 8 augusti, 2014

Ulrica 2014Förhoppningsvis har alla hunnit vila och hitta ny kraft och inspiration över sommaren. Om du känner att du skulle behöva mer inspiration, flera att diskutera undervisning och lärande med, några att utbyta tankar och funderingar kring skola i allmänhet med så kanske ”det utvidgade kollegiet” är något för dig. Fler och fler lärare (alla kategorier) upptäcker att det går att använda sociala medier på internet på ett mycket givande sätt i arbetet. Twitter och Facebook är förstås störst men även Google+ har intressanta grupper att vara med i. I alla tre fallen finns det personer, organisationer och grupper att följa eller vara med i på svenska, engelska och andra språk. Dela med dig av dina egna tankar och funderingar, ställ en fråga och bli förvånad över hur snabbt du får svar eller börja försiktigare och bara läs vad andra skriver. På TeachmeetMitt i april 2014 hade Ulrica Elisson Grane från Leksand en kort genomgång om vad sociala medier har betytt för henne i form av det utvidgade kollegiet, vilka hon använder och hur, titta gärna på filmen som i god Teachmeet-anda inte är mer än ca 7 minuter lång.

Det utvidgade kollegiet