Bloggar från skolan

By | 9 juni, 2014

Det senaste tillägget bland bloggar (sidor med bloggar) här på Pedagog Dalarna är  Skolafalun.se som beskrivs som ”en portal för pedagogiska bloggar i Falu Kommun. Här finner du många olika varianter av bloggar – alltifrån klassbloggar och skolbloggar till skoltidningar”.

Skolafalun_safe

 

Några andra exempel bland bloggar här på Pedagog Dalarna är

Fiskevänner som skrivs av elever. ”Här kommer du kunna läsa om olika drag och hur man fiskar. Vi hoppas att du kommer vilja läsa en och annan fiskehistoria också. Vi som byggt den här webbplatsen är 2 elever som går i årskurs 4 på Insjöns skola och är intresserade av fiske.” Skrivs av Angelo, Viktor och Rosie.

FlippaSkolbiblioteket  skrivs av en av regionens skolbibliotekarier . ”I den här bloggen hittar du länkar till filmer, keynotes, pdf:er och webbsidor  om informationssökning, källkritik och Upphovsrätt.”

I’m All For IT  skrivs av Marie Linder här på Pedagogiskt utvecklingscentrum (PUD) vid Högskolan Dalarna, ”främst med skolutvecklingsfrågor med inriktning på användandet av digitala verktyg i undervisningssammanhang.”

Digital kompetens Scoop-it med artiklar som handlar om digital kompetens i skolan är sammanställd av Jaakko Hurri.

Du kan också läsa Interaktiva skrivtavlor ”Tips, idéer och inspiration för att använda datorn i undervisningen” av  Eva Magnusson.

Det finns redan många lärare i regionen som bloggar, men ju fler desto roligare. Du kanske också har en blogg om skola och utbildning. Hör gärna av dig till oss om du vill att även din blogg eller sida ska finnas med här bland Pedagog Dalarnas Lärarbloggar.