Se upp med Kik Messenger och chatt-funktionen

By | 2 december, 2013

Många barn och ungdomar använder Kik Messenger för att skicka gratis sms i en sluten grupp. Nu finns det en ny funktion – chatt. Men det har dykt upp signaler om att denna inte är problemfri. Man riskerar att få många meddelanden och bilder av explicit sexuell karaktär. Mindre lämpligt för barn och ungdomar. Så se upp! Ta gärna upp det med dina elever och deras föräldrar, och förklara vad chatt-funktionen kan ställa till med. Idag har det dykt upp varnade artiklar bland annat i Australien där polisen varnar för just Kik chatt, Men problemet är globalt och lika aktuellt här i Sverige.

Läs mer här:   Police warning on social media messaging app, Kik & Experts warn of App’s hidden dangers

Eller en äldre nyhet från Metro den 30/5:   Pedofiler jagar barn på nätet

Skärmavbild 2013-12-02 kl. 16.06.46